Kennis is key. Fysius blijft investeren in de kennis en ontwikkeling van medewerkers door middel van onze Fysius Academy. De Fysius Academy is een opleidingsplan dat jaarlijks wordt gepubliceerd en waarin zowel cursussen als masterclasses staan die dat jaar gevolgd kunnen worden. Als therapeut bij Fysius kun je je inschrijven op het aanbod.

Heb jij zelf extern een passende opleiding gevonden? Dan kan dit ook onderdeel zijn van jouw ontwikkeling bij Fysius! Bij voldoende interesse kunnen ook extra cursussen of masterclasses worden toegevoegd. Alle opleidingen worden intern aangeboden in de opleidingszaal op ons hoofdkantoor in Nijverdal of in Rotterdam.

Cursussen

Fysius wil dé Rugexpert van Nederland zijn en het opleidingsaanbod is daarbij toonaangevend. Om deze reden faciliteren wij de kennisontwikkeling van onze medewerkers met diverse cursussen die jaarlijks worden aangepast op de wensen en behoeften van onze medewerkers. Zo blijf je je bij Fysius ontwikkelen!

Een greep uit het opleidingsaanbod in 2020:

Bekkenpijn
Pijneducatie
Psychosomatische Interventies
Motivational interviewing
Fascietechnieken
Neuro Mobilisatietechnieken
Klinisch redeneren
OriGENE

Masterclasses

Aan de basis van de expertise binnen Fysius staat de samenwerking met toonaangevende experts en wetenschappers, wiens kennis van groot belang is voor de ontwikkeling van onze eigen therapeuten. Daarom organiseert Fysius tweemaal per jaar gastcolleges met bijvoorbeeld Andry Vleeming. Al onze therapeuten volgen deze masterclass.

Een greep uit de masterclasses in 2020:

Scoliose
Hoofdpijn
Bekken en lage rug
SOMT Masterclasses Manueel

Door scholing, ontwikkeling en samenwerking met specialisten werkt Fysius dagelijks aan kwalitatief hoogwaardige zorg.

Andry Vleeming
Professor medical University New England

Master manueel therapie

 In 2017 is Fysius gestart met het aanbieden van de master Manueel Therapie in het opleidingsplan. Deze volwaardige master is ontwikkeld in samenwerking met de hogeschool Breederode. Door intern de master aan te bieden en dus met directe collega’s de master te volgen, stelt het onze therapeuten in staat de opleiding nog meer vanuit de praktijk te benaderen. Meer informatie over de master vind je hier.

Eigen wetenschappelijk onderzoek

Om over de meest recente kennis te beschikken, werkt Fysius samen met wetenschappers en experts. Daarnaast doen wij zelf wetenschappelijk onderzoek naar wervelkolomgerelateerde aandoeningen. Deze nieuwe inzichten worden non-stop intern gedeeld, waardoor jij als Rugexpert als eerste op de hoogte bent van nieuwe inzichten en ontwikkelingen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Op dit moment zijn we bezig met een wetenschappelijk onderzoek naar lage rugklachten, in samenwerking met het Radboudumc.

“Naast mijn werk als Rugexpert bij Fysius richt ik mij op mijn PhD complexe diagnostiek”

Gijs Lemmers
Manueel Therapeut - PhD candidate

Klaar voor jouw nieuwe uitdaging?

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuw talent.

Bekijk onze vacatures

Vragen over Fysius academy?Meer weten? Stel je vraag!