De inlegzolen van Jurtin

Fysius gaat voor complete rugzorg en is in 2020 gestart met het aanbieden van Jurtin zolen als aanvulling op de gespecialiseerde rugzorg die er wordt geleverd. De inlegzolen ondersteunen het hielbeen, zodat de voet in de neutrale stand komt te staan.
Een scheef hielbeen geeft scheefstand van de enkel, knieën, bekken en de schouderlijn, met diverse klachten als gevolg. Wat onder andere vaak voorkomt zijn rug- en bekkenklachten, maar vaak ook hoofdpijnklachten.

Anders dan alle andere zolen worden deze zolen aangemeten vanuit een zwevende voet; er wordt dus geen voetafdruk gemaakt. We zetten als therapeut het hielbeen in de neutrale stand. Hierdoor krijg je een perfecte alignement (uitlijning) van het lichaam, opgebouwd vanuit het hielbeen. Vervolgens wordt de verwarmde zool onder de voet vacuüm gezogen en daarmee in de juiste vorm voor de cliënt gemaakt. De zolen zijn direct na het aanmeten klaar voor gebruik, er is dus geen wachttijd of levertijd. De zolen hebben een gemiddelde levensduur van 3 jaar.

De zolen zijn geschikt voor cliënten waarbij je direct ziet dat er geen goede alignement is vanuit het hielbeen en bij cliënten waarbij je merkt dat het 'dweilen met de kraan open' is of die vaak restklachten blijven houden. Vaak ontstaat dit door een verkeerde statiek. Deze cliënten zouden zeer veel baad kunnen hebben bij het dragen van de Ortotek 2.0 inlegzolen.

Op dit moment is het mogelijk om de zolen aan te meten op de locaties Deventer, Eindhoven en Nijmegen.

Een hele mooie aanvulling op het Fysius concept!