"Zeg wat je doet en doe wat je zegt" - Nicky over haar weg naar Fysius

Nicky is sinds 1 november 2021 manager van de cliëntenservice van Fysius. In deze blog vertelt ze hoe ze bij Fysius terecht kwam en hoe ze naar de toekomst kijkt.

Mijn reis naar fysioland… Ik wist waar ik goed in was (het managen van een team en het maken van verbeterslagen in de wereld van het klantencontact), maar wilde dit in een andere omgeving gaan doen. Na acht jaar Oad Reizen op het Customer Contact Center en acht jaar Voordeeluitjes.nl op het Servicecenter wilde ik de reiswereld uit.

Vriendlief Berto is al jaren eigenwijs rugpatiënt én sinds een tijd tevreden cliënt bij Fysius, en zo verscheen de vacature voor Manager Cliëntenservice op m’n Indeed-profiel. Een leuk geschreven vacature die één op één paste bij mijn kennis en kunnen. Na leuke gesprekken bij Fysius was ik heel enthousiast. Alles klopte gewoon, dít moest mijn nieuwe baan worden! Gelukkig dachten ze er bij Fysius ook zo over. En zo verliet ik op 1 november 2021 de reiswereld…

Die ik, dat ben ik, Nicky, 37 jaar en geboren in Apeldoorn. Hart op de tong met een knipoog. Ik verliet m’n geboortedorp (ja, Apeldoorn is geen stad) in 2016 om bij Berto in te trekken. Berto is vader van 3 kinderen en dat maakte dat ik naar Haaksbergen ‘moest’ verhuizen (of all places…). Inmiddels is het alweer 2022 en ben ik nog altijd de leasemoeder van drie tieners, maar ook sinds de zomer van 2021 moeder van Julian. In m’n vrije tijd ben ik hier druk mee en daarnaast eet ik graag sushi, drink ik er gin-tonics bij en om dit er weer af te krijgen, sta ik in de winter graag op de latten en in de zomer op de (golf)baan.

Terug naar Fysius. Fysius is in mijn ogen een sterk merk en een prachtbedrijf. Ik zie ook heel veel nieuwe kansen, zowel voor mijn team als Fysius breed. Alle lopende processen gaan we met een frisse blik bekijken. Wat gaat er goed, wat kan er beter. Waar liggen de krachten van de teamleden, wat vindt eenieder leuk en waar is eenieder goed in? Ik ben een people manager. Vind het belangrijk dat een team zich ziet en gehoord voelt. Ik betrek eenieder ook bij alle processen, maar wanneer het nodig is, sla ik met de vuist op tafel. We zitten er niet om de stoel warm te houden, we moeten wat doen met z’n allen. Ben fan van de ouderwetse drie R-en. Daar draait een gezin goed op, maar een team ook. Zoals m’n jongste leasezoon vorig jaar schreef in een Sinterklaasgedicht “je kunt duidelijk zijn en dat vind ik fijn”. 😊

Mijn visie: “Zeg wat je doet en doe wat je zegt.”