Delize vertelt over haar twaalf jaar Fysius

Rugexpert Delize McConnell werkt al sinds 2008 op de toen gloednieuwe vestiging in Ede. Twaalf jaar later werkt ze nog steeds met veel plezier bij Fysius. “Ik vind Fysius echt een topbedrijf om voor te werken.”

Het eerste wat Delize aansprak aan Fysius, was eigenlijk vooral dat het in Ede was; lekker dichtbij. Ze wist zelfs niet zeker of ze wel geschikt zou zijn voor de functie, omdat het ging om een Rugexpert. “Tja, dat was ik niet, vond ik zelf. Maar ik dacht: niet geschoten is altijd mis.”

Helemaal raak
Gelukkig bleek het helemaal raak. In het begin had ze nog niet zo’n goed idee wat ze moest verwachten, vooral omdat ze zelf nog een jonge, startende therapeut was, en Fysius best wel een ander concept had dan de andere praktijk waar ze destijds werkte. Maar daar vond ze juist wel een uitdaging in. “Er is een heel duidelijke drive en een bepaalde visie voor wat Fysius wil en dat sprak me aan,” zegt Delize. “Ondanks dat de manier van werken wel eens veranderde, is er altijd een visie geweest, een idee van waar we naartoe gaan.”

Uitdagingen waren er in de praktijk ook genoeg voor Delize. “Toen ik begon was Fysius Ede amper twee weken open, dus in het begin had ik alleen maar intakes, alleen maar nieuwe mensen. Dus je wordt gelijk in het diepe gegooid. Maar ik hou daar wel van, geef mij maar een uitdaging!”

Een goede aanpak
Delize voelde zich ook op haar plek bij de organisatie van Fysius. Een sollicitatie bij een ander bedrijf zei ze af, omdat het daar niet goed voelde. “Ik ben toen bij Fysius gaan werken, en ik ben daar zó blij mee. Ik heb toendertijd dus toch goed gezien dat de manier waarop Fysius dingen aanpakt, een manier is waar ik heel erg van hou; op een zo eerlijk mogelijke manier het werk doen, niet de werknemers uit het oog verliezen en voortdurend op zoek zijn naar de beste zorg.”

Alleen maar mooier
Delize is ook positief over hoe de organisatie met problemen omgaat. “Er is goodwill naar de medewerkers. Niet alle problemen zijn te voorkomen, maar toch is de wil er altijd geweest om te luisteren, om te durven veranderen, om fouten te durven maken en daarvan te leren. Dat is een soort karaktereigenschap van de organisatie die me toen aansprak en die over de jaren heen ook gebleken is echt zo te zijn. Ik vind dat de organisatie alleen maar mooier wordt.”

Heel bijzonder
Het meest bijzondere van haar tijd bij Fysius? Dat ze samen met haar cliënten grote veranderingen doormaakte in haar leven. “Sommige van mijn cliënten hebben zelfs nog meegemaakt dat ik vrijgezel was,” zegt ze. “Daarna hebben ze elke keer meegemaakt dat ik weer met zwangerschapsverlof ging. Dat is best wel grappig. Het is net alsof je cliënten je zien opgroeien en dat vind ik heel bijzonder.”

Trots
Wat Delize het meest geleerd heeft in haar tijd bij Fysius, is dat het heel zinvol is om je te focussen op een bepaald gebied van het lichaam. “Wij behandelen wervelkolomgerelateerde klachten, maar zelfs daar binnen kun je nog een stukje verder specialiseren, bijvoorbeeld alleen op nekklachten. Daar word je dan gewoon heel goed in. Algemene fysiotherapie, dan smeer je je een beetje dun uit, daar word je een beetje smakeloos van. Hoe meer je je verdiept in iets, en je je daar heel kundig in maakt, dan wordt je daar gewoon goed in.” Delize merkte ook dat haar cliënten hierdoor tevredener werden. Ze merkte dat ze iets kon waar sommige therapeuten echt moeite mee hadden. “Dat doet iets met je. Mensen echt goed kunnen helpen. Daar word ik heel blij van.” Delize is dan ook vooral heel trots wanneer mensen via via gehoord hebben dat ze bij haar moeten zijn met hun klachten. “Ergens doe je wat goed, en mensen zien dat, en worden zo enthousiast dat ze dat andere mensen vertellen. Dat geeft me eer aan mijn werk.”