Waarom gekozen voor specialistische rugzorg?

Een blog van Queeny Spruijt

Toen ik in juni 2019 afstudeerde had ik eigenlijk het plan om te solliciteren in het ziekenhuis. De doelgroep waar ik tijdens mijn school veel aandacht had besteed waren mensen met hart-, vaat-, en longziekten, waar ik altijd affiniteit mee heb gehad. Na een lastig afstudeerproject in deze richting had ik er een beetje genoeg van en besloot ik om iets anders te gaan zoeken.

Via een oud stagebegeleider herinnerde ik mij Fysius. Meteen heb ik de hele website doorgenomen om te kijken wat de doelgroep is en wat voor behandel- en groeimogelijkheden Fysius heeft. Door mijn stage in het ziekenhuis was ik al eens in aanmerking gekomen met cliënten die rugproblematiek hadden, een revalidatiegroep na een herniaoperatie. Het leek me in ieder geval een interessant onderwerp.

Met een goed gevoel heb ik vervolgens gesolliciteerd bij Fysius en tijdens het opleidingstraject zag ik eigenlijk hoe breed rugproblematiek kan zijn en hoeveel kennis er over dat onderwerp rondgaat. Zeker tijdens het werk in de eerste weken merkte ik dat elke cliënt weer een andere uitdaging is en dat je je als fysiotherapeut na verloop van tijd echt verder ontwikkelt. De kennis over rugklachten wordt steeds uitgebreider en ook de behandelmogelijkheden van de fysiotherapeut nemen toe, iets waar ik heel veel waarde aan hecht. Fysius is continue bezig met nieuwe kennis opdoen, onder andere door het zelf uitvoeren van (wetenschappelijke) onderzoeken, wat me daarom heel erg aansprak. Ik kan steeds nieuwe kennis en inzichten toepassen op nieuwe en bestaande clienten, om hen steeds een stukje beter van hun rugklachten af te kunnen helpen.

Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt om te kiezen voor specialistische rugzorg en verwacht de komende jaren groei in mijn eigen kunnen, maar ook in de mogelijkheden om rugzorg steeds optimaler te krijgen voor cliënten. Ik ben blij om bij Fysius te werken!