Hoe is het werken bij Fysius?

Toen ik tien jaar geleden begon met werken bij Fysius, had ik zo mijn bedenkingen over of de organisatie bij mij zou passen. In deze blog wil ik mijn ervaringen delen en antwoord geven op de vragen die ik zelf had, voor ik hier kwam werken. Ik denk namelijk dat ik zeker niet de enige ben (geweest) die zich dit afvraagt, voordat je gaat solliciteren of starten met werken bij ons. Hopelijk geeft het je een beter beeld van onze organisatie en wellicht dat je denkt: Fysius, dat is wat voor mij!

Fysius is een grote organisatie. Is het niet heel onpersoonlijk en anoniem als je hier gaat werken?

Mijn ervaring is dat dit zeker niet het geval is. Fysius is inderdaad een grote organisatie, maar doet erg zijn best om open en betrokken te zijn naar elke collega. Zo hebben we meerdere keren per jaar teammeetings met alle collega's, maandelijks vinden er teammeetings plaats met het team waarin je werkt. Op deze manier word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen Fysius, en voel je je betrokken bij de organisatie.

Ook kun je met alle vragen die je hebt terecht bij een collega. Of dit nou gaat over een inhoudelijk onderwerp betreft fysiotherapie, of over iets geheel anders, er is altijd iemand binnen Fysius die je vraag kan beantwoorden. En hier kan en mag je dan ook zeker gebruik van maken.

Moet ik werken volgens een heel vast protocol? Heb ik nog wel vrijheid om mijn eigen behandeling/idee uit te voeren bij een client?

Dat heb je absoluut! Toen ik hier net kwam werken was dit misschien wel het belangrijkste wat ik mij af vroeg. Ik zag het niet zitten om alleen maar te doen wat door iemand anders bedacht is.

We werken we volgens een bepaalde visie/behandelconcept over hoe we een client het beste kunnen helpen. Maar binnen dat concept ben je vrij om de behandelingen in te vullen, naar wat jij het beste vindt voor jouw cliënt.

Voordat je de keuze maakt of je bij ons wil komen werken, kom je eerst een dag meelopen in de praktijk. Ik hoor dan ook vaak terug van mogelijk nieuwe collega's, dat ze positief verrast zijn over het feit dat het inderdaad niet zo strikt is qua protocol als ze hadden verwacht. De ruimte voor eigen invulling is dus groter dan je denkt!

Moet ik me wel gaan focussen op alleen wervelkolom(gerelateerde) klachten?

Allereerst, het is zeker belangrijk om interesse te hebben in wervelkolom(gerelateerde) klachten. Persoonlijk heb ik nog geen dag spijt gehad dat ik me wat meer ben gaan focussen op een bepaald gebied van het lichaam.

Ik was nogal huiverig om na de opleiding me gelijk te gaan specialiseren in een bepaalde categorie klachten. Mijn idee was om eerst zoveel mogelijk ervaring op allerlei gebieden op te doen. Dit is anders gelopen, en achteraf gezien ben ik daar heel blij om. Persoonlijk ben ik van mening dat het belangrijk is om je te focussen binnen de fysiotherapie, omdat het niet te doen is om alle kennis en kunde bij te houden van je gehele lichaam. Ook de markt vraagt steeds meer naar specialisatie op welk gebied van zorg dan ook, en Fysius is daarin heel erg vooruitstrevend. Door me te specialiseren, kan ik wél op de hoogte zijn van de laatste inzichten, en daardoor de best mogelijke zorg verlenen voor mensen met rugklachten.

Kortom, ik werk al 10 jaar met veel plezier bij Fysius. Ik hoop dat ik met deze blog een aantal mogelijke bedenkingen heb kunnen wegnemen, waardoor je keuze makkelijker te maken is. Hopelijk mag ik jou binnenkort mijn collega noemen!

Priscilla - Fysius Almelo